Badania potwierdzają - Moncana w 100% bezglutenowa!
Laboratorium Wessling Polska sp. z o o. na zlecenie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na diecie Bezglutenowej przebadało kilkanaście produktów różnych producentów, którzy opisywali swoje wyroby jako bezglutenowe. Sprawdź wyniki, nie wszyscy spełniają normy!
Do niezależnego laboratorium trafiło 17 produktów oznaczonych jako bezglutenowe, w tym produkty firmy Moncana - mąka kukurydziana zarodkowa pudrowa bezglutenowa, oraz bezglutenowe płatki owsiane.
MONCANA, to produkty w 100% bezglutenowe!
Możecie być pewni, że nasze produkty są 100% bezglutenowe, bezpieczne dla osób z celiakią i nietolerancjami pokarmowymi. W naszych fabrykach nie przetwarzamy żadnych produktów, które mogłyby zawierać gluten czy alergeny inne niż kukurydza.
Posiadamy dwa niezwykle nowoczesne zakłady produkcyjne, a także certyfikaty FSSC22000, EKO/BIO, GMP+, które rozszerzamy obecnie o Kosher i Hallal. Nasze produkty powstają głównie na bazie surowców pochodzących od polskich zaprzyjaźnionych rodzinnych gospodarstw. Współpracujemy wyłącznie z certyfikowanymi producentami rolnymi, dla których wysoka jakość i wyśrubowane standardy są ważne tak samo, jak dla nas.
Moncana powstała, by umożliwić szerszej grupie ludzi dostęp do zdrowego i bezpiecznego jedzenia.
Zaczęliśmy od produktów, po które bez obaw sięgają celiacy i Ci z nas, dla których brak sztucznych dodatków, drażniących składników i alergenów (innych niż kukurydza) jest priorytetem. Jesteśmy dumni z tego, że niezależne badania potwierdzają to w 100%.
Naszym następnym celem jest wspieranie Waszego zdrowia poprzez innowacyjne produkty. Tak, jak kiedyś wyeliminowano wiele chorób związanych z nadczynnością i niedoczynnością tarczycy przez jodowanie soli, tak teraz chcemy poprawić funkcjonowanie naszych organizmów i ograniczyć problemy z wątrobą, układem krążenia itp. poprzez dodanie ekstraktów roślinnych o potwierdzonym klinicznie działaniu leczniczym. Sprawdź naszą linię produktów funkcjonalnych, inspirowanych konkursem Nutritech, którego jesteśmy laureatem.
A dlaczego produkty z glutenem są tak niebezpieczne dla osób chorych na celiakię? Sprawdź nasz artykuł - Jak gluten niszczy jelita u osób z celiakią?