Ziarna kasze płatki
( ilość produktów: 11 )Zadbaj o swoje zdrowie, w prosty sposób! Zacznij dzień od pożywnego śniadania. Spróbuj naszych wyjątkowych funkcjonalnych owsianek. Pokrzywa? Głóg? Mniszek? A może ostropest? W naszej ofercie znajdziesz tylko w 100% bezpieczne, bezglutenowe owsianki, kasze i płatki. Sprawdź, w jak prosty sposób możesz zadbać o swoje serce, nerki oraz układ pokarmowy.
Owsianki funkcjonalne — co to jest?
Nasze owsianki funkcjonalne należą do kategorii żywności funkcjonalnej. Są to produkty bogate w korzystne, udowodnione naukowo składniki odżywcze, które oferują dodatkowe korzyści zdrowotne.
Owsianki funkcjonalne zawierają w sobie fitoekstrakty naturalne, pozyskiwane z surowców roślinnych. W swojej ofercie mamy 4 rodzaje owsianek funkcjonalnych.
- Płatki owsiane z ekstraktem z głogu - łączy wartości odżywcze owsa z prozdrowotnymi właściwościami ekstrakt z głogu, który wspiera zdrowie serca.
- Płatki owsiane z ekstraktem z pokrzywy - pokrzywa ma działanie oczyszczające i pozytywnie działa na układ moczowy. A dzięki zawartości krzemu wspiera piękny wygląd włosów, skóry czy paznokci.
- Płatki owsiane z ekstraktem z mniszka - mniszek działa na układ krwionośny oraz układ pokarmowy.
- Płatki owsiane z ostropestem - wspieranie komórek wątroby, za sprawą sylimaryny, która ma udowodnione korzystne działanie na hepatocyty.
Wybierając żywność funkcjonalną i nasze owsianki funkcjonalne zadbasz o swoje zdrowie bez wysiłku. Tylko w 100% naturalne i ekologiczne składniki naszych owsianek funkcjonalnych. Połączyliśmy w 100% bezglutenowe płatki owsiane z surowcami zielarskimi.
Płatki owsiane bezglutenowe — dlaczego warto po nie sięgać?
Płatki owsiane bezglutenowe to doskonały wybór dla osób z nietolerancją glutenu i celiakią. Bogate w błonnik, witaminy i minerały, wspierają zdrowie serca oraz poprawiają trawienie. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pomagają utrzymać uczucie sytości na dłużej, co sprzyja zdrowemu odchudzaniu.
Nasze płatki owsiane są w 100% bezglutenowe i bezpieczne dla dzieci chorujących na celiakię czy nietolerancję glutenu. Płatki owsiane idealnie sprawdzą się do bezglutenowych owsianek, jako dodatek do musli, batoników czy jogurtu.
Polenta — co to jest i co można z niej zrobić?
Polenta to inaczej kaszka kukurydziana. Jest niezwykle uniwersalna – świetnie zastępuje ziemniaki, kasze, ryż czy pieczywo. Po schłodzeniu w płaskim naczyniu staje się zwartą masą, którą można kroić i smażyć lub zapiekać. Doskonale komponuje się z sosami mięsnymi, ale równie dobrze smakuje na słodko np. z dżemem. Polenta ma niską zawartość błonnika pokarmowego. Dlaczego warto spróbować kaszkę kukurydzianą?
- Lekkostrawna - zawiera mało błonnika, co możne być korzystne dla osób z problemami żołądkowo-jelitowymi
- Antyoksydant - działanie zwalczające wolne rodniki
- Zawiera znaczne ilości witamin z grupy B
- zawiera magnez, potas, wapń, fosfor i selen
Nasza polenta jest w 100% bezglutenowa i bezpieczna dla osób z celiakią bądź nietolerancją glutenu.