Bezglutenowe mąki pudrowe
( ilość produktów: 13 )Dzięki unikalnemu procesowi mikronizacji, czyli bardzo drobnego mielenia, mąki MONCANA wyróżniają się większą biodostępnością, co oznacza lepsze przyswajanie składników odżywczych przez organizm. Efekt? Mąki są aksamitne, co poprawia wygląd oraz smak przygotowanych potraw. Pudrowość mąk MONCANA gwarantuje też, że każda partia jest identyczna, a mąki łatwo łączą się z innymi składnikami, minimalizując ryzyko grudek, co ułatwia przygotowanie idealnych wypieków i zapewnia powtarzalność efektów w każdym przepisie.
Bezglutenowa mąka kukurydziana z zarodków kukurydzianych, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka kukurydziana, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka gryczana - biała, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka ryżowa, mąka pudrowa 500g
Bezglutenowa mąka owsiana, mąka pudrowa 500g
Bezglutenowa mąka z sorgo, mąka pudrowa 500g
Bezglutenowa mąka ryżowa, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka z ciecierzycy, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka gryczana - pełnoziarnista, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka jaglana, mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka pudrowa Quinoa - komosa ryżowa 500g
Bezglutenowa mąka lniana - niskowęlowodanowa mąka pudrowa EKOlogiczna 500g
Bezglutenowa mąka konopna - niskowęlowodanowa mąka pudrowa, EKOlogiczna 500g
Mąka ekologiczna a mąka konwencjonalna
Wybierając produkty ekologiczne dbamy nie tylko o swoje zdrowie, ale również o nasze środowisko naturalne i planetę. Dlaczego? Certyfikowani rolnicy uprawiający pole nie stosują nawozów sztucznych, środków ochrony roślin czy preparatów, które mają przyspieszyć wzrost rośliny. Produkty ekologiczne powstają w zgodzie z naturą. Nie są modyfikowane genetycznie, a uprawa tych roślin nie wpływa negatywnie na inne gatunki roślin i zwierząt.
Zalety produktów ekologicznych: brak nawozów, pestycydów, metali ciężkich, więcej składników odżywczych w roślinie (witamin, makroelementów oraz bardzo ważnych przeciwutleniaczy), redukcja negatywnego wpływu rolnictwa na środowisko naturalne, niższe ryzyko alergii pokarmowych.