Wymieszać razem wszystkie sypkie składniki. Dodać zimne masło pokrojone na kosteczki i wyrobić kruszonkę. Dodać jajo, agawę i wodę - wyrobić gładkie ciasto. Schłodzić przez 1 h. Pomidorki przekroić na pół, czosnek grubo posiekać, mniejsze ząbki tylko na pół. Ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma papierami do pieczenia na grubość około 3 mm. Wyłożyć pomidorki na ciasto zostawiając na około 1,5 - 2 cm wolnego miejsca. Pomidory układać pestkami do góry. Zawijać boki do środka, posypać na wierzchu czosnkiem, ziołami i skropić oliwą.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni grzanie góra/dół. Przełożyć Galette wraz z papierem na blachę i piec 35 minut. Po tym czasie wyciągnąć ostrożnie ciasto na deskę i posmarować za pomocą pędzla rozbełtanym jajem całe kruche ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec jeszcze 10 minut. Galette pokroić po wystudzeniu. Podawać jako samodzielna przekąska lub w towarzystwie sałatki typu greckiego z oliwkami.