Składniki na 4 duże zielone naleśniki:
- 85g mąki kukurydzianej- 50g skrobi kukurydzianej- 2 jaja- 130g mleka- 25g oleju- 50g szpinaku świeżego- 1/2 łyżeczki soli
Nadzienie:- 300g Puszystego twarożku czosnkowego- 100g jogurtu greckiego- 1/2 łyżeczki soli- 100g papryki posiekanej na kostkę- 80g ogórka zielonego pokrojonego drobno na kostkę- 1 pęczek szczypiorku- 6 rzodkiewek pokrojonych na kostkę
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj na gładko i smaż cienkie naleśniki na lekko posmarowanej tłuszczem patelni.
Twarożek wymieszaj z jogurtem. Nakładaj po ok. 2 łyżki serkana jeden naleśnik i posypuj warzywami i szczypiorkiem.
Zwijaj w rulonik i pokrój na roladki około1,5 cm grubości.
SMACZNEGO!