Darmowa dostawa od 70,00 zł

bezglutenowe roladki szpinakowe - naleśniki z mąki kukurydzianej

Roladki szpinakowe


Składniki na 4 duże zielone naleśniki:


- 85g mąki kukurydzianej
- 50g skrobi kukurydzianej
- 2 jaja
- 130g mleka
- 25g oleju
- 50g szpinaku świeżego
- 1/2 łyżeczki soli

Nadzienie:
- 300g Puszystego twarożku czosnkowego
- 100g jogurtu greckiego
- 1/2 łyżeczki soli
- 100g papryki posiekanej na kostkę
- 80g ogórka zielonego pokrojonego drobno na kostkę
- 1 pęczek szczypiorku
- 6 rzodkiewek pokrojonych na kostkę


Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj na gładko i smaż cienkie naleśniki na lekko posmarowanej tłuszczem patelni.

Twarożek wymieszaj z jogurtem. Nakładaj po ok. 2 łyżki serkana jeden naleśnik i posypuj warzywami i szczypiorkiem.

Zwijaj w rulonik i pokrój na roladki około1,5 cm grubości.

SMACZNEGO!

Polecane

Bezglutenowa mąka owsiana, mąka pudrowa 500g

Bezglutenowa mąka owsiana, mąka pudrowa 500g

11,99 zł brutto/1szt.119.90 pkt.(23,98 zł / kg brutto)
Bezglutenowa mąka kukurydziana, mąka pudrowa EKOlogiczna 3kg

Bezglutenowa mąka kukurydziana, mąka pudrowa EKOlogiczna 3kg

41,39 zł brutto/1szt.413.90 pkt.(13,80 zł / kg brutto)
Sól morska 500g

Sól morska 500g

5,39 zł brutto/1szt.
Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 480 opinii
pixel