1 łyżeczka oleju kokosowego - do natłuszczenia patelni
* zamiennie erytrytol
Przygotowanie:
Nagrzej patelnię na średniej temperaturze.
Oddziel żółtka od białek.
50 g mieszanki przełóż do miski, dodaj żółtka i mleko, wymieszaj do połączenia.
Białka miksuj aż będą sztywne następnie dodaj cukier i miksuj jeszcze 1 minutę na wysokich obrotach.
Do ubitych białek dodaj masę z żółtek i mieszanki, bardzo delikatnie ale dokładnie wymieszaj szpatułką.
Przełóż masę do rękawa cukierniczego i przez otwór o średnicy 1 cm wyciskaj na patelnię (lekko posmarowaną tłuszczem), placuszki wysokie na około 2 - 3 cm. Możesz też wykładać kulki za pomocą gałkownicy do lodów.
Patelnię przykryj pokrywką i piecz z jednej strony 4 minuty po czym bardzo delikatnie przełóż na drugą stronę i piecz 3 min również pod przykryciem.
Podawaj jeszcze ciepłe z ulubionym sosem i owocami.