Darmowa dostawa od 70,00 zł

Fluffy pancakes

NASZA MIESZANKA NA NALEŚNIKI JAPOŃSKIE (4 porcje)

Dodatkowe składniki, których potrzebujesz:

  • 4 jaja
  • 40 ml mleka
  • 30 g cukru trzcinowego nierafinowanego* 
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego - do natłuszczenia patelni

* zamiennie erytrytol  

Przygotowanie: 

  1. Nagrzej patelnię na średniej temperaturze. 
  2. Oddziel żółtka od białek.
  3. 50 g mieszanki przełóż do miski, dodaj żółtka i mleko, wymieszaj do połączenia.
  4. Białka miksuj aż będą sztywne, następnie dodaj cukier i miksuj jeszcze 1 minutę na wysokich obrotach.
  5. Do masy z żółtek dodaj łyżkę ubitych białek i wymieszaj dla rozluźnienia masy z żółtek.
  6. Dopiero taką masę z żółtek dodaj do ubitych białek i bardzo delikatnie, ale dokładnie, wymieszaj szpatułką.
  7. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i przez otwór o średnicy 1 cm wyciskaj na patelnię (lekko posmarowaną tłuszczem), placuszki wysokie na około 2 - 3 cm. Możesz też wykładać kulki za pomocą gałkownicy do lodów.
  8. Patelnię przykryj pokrywką i smaż z jednej strony 4 minuty po czym bardzo delikatnie przełóż na drugą stronę i smaż 3 min również pod przykryciem.
  9. Podawaj jeszcze ciepłe z ulubionym sosem i owocami.

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 849 opinii
pixel