Pudrowa mąka z komosy ryżowej, to połączenie innowacyjnej technologii ultra drobnego mielenia z najwyższej jakości nasionami komosy, inaczej quinoa. Nasze mąki wyróżniają się większą biodostępnością składników odżywczych, co oznacza ich lepsze przyswajanie przez organizm. Delikatna i lekka struktura MONCANA, poprawia też wygląd oraz smak przygotowanych potraw.
50 g masła z prażonych nerkowców lub migdałów blanszowanych
40 g masła miękkiego
45 g syropu z agawy
1 jajo
1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny
50 g wiśni suszonych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sypkie połącz w misce i wymieszaj. Dołóż masło orzechowe, masło, agawę, jajko, ocet i wiśnie suszone. Wymieszaj łyżką do połączenia. Piekarnik nagrzej na 180 stopni (góra i dół). Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż łyżką po 4 ciastka na papier, wyrównaj nadając im okrągły kształt, lekko spłaszcz. Piecz 15 minut. Studź na kratce.
Te ciastka to świetna propozycja przekąski do szkoły lub pracy na drugie śniadanie. Ciasteczka możesz wzbogacić dodatkowo ulubionymi orzechami lub prażonymi pestkami słonecznika. Wiśnie możesz zamienić na żurawinę lub inne owoce suszone.
Ciekawostka: Quinoa zawiera w sobie wszystkie aminokwasy, które są potrzebne do budowy białek mięśni. Nazywana jest “świętym zbożem Inków”.