Pudrowa mąka owiana, to połączenie innowacyjnej technologii ultra drobnego mielenia z najwyższej jakości ziarnami owsa. Nasze mąki wyróżniają się większą biodostępnością składników odżywczych, co oznacza ich lepsze przyswajanie przez organizm. Delikatna i lekka struktura MONCANA, poprawia też wygląd oraz smak przygotowanych potraw.
50 g zmielonych na drobniej orzechów włoskich (nie na mąkę)
Dekoracja:
1 banan
1 łyżka brązowego cukru
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni - grzanie góra i dół. Mąki, sodę, proszek, orzechy, wiórki i sól wymieszaj. Banany rozgnieć widelcem (nie miksuj!). Dodaj do nich jajka, roztopione masło i miód, wymieszaj do połączenia. Mokre dodaj do suchych i rózgą wymieszaj do połączenia. Ciasto przełóż do keksówki o wymiarach 25x11 cm wyłożonej papierem. Banana przekrój wzdłuż i ułóż na wierzchu, posyp cukrem.
Piecz 1 h do suchego patyczka. Studź na kratce, krój wystudzone. Chlebek możesz urozmaicać dodając żurawinę, inne orzechy lub drobno posiekaną czekoladę.
Ciekawostka: bogata w błonnik i beta-glukany, wspiera prawidłowe trawienie i układ odpornościowy, pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.